Андрей Слабаков: „Гейовете са вредни“

9 май 2011

На 28 април в предаването "На инат" по Нова телевизия известният с омразата си към не-хетеросексуалните хора Андрей Слабаков за пореден път се възползва от дадената му медийна трибуна, за да отправи послание за нетърпимост към сексуалните малцинства в България, които той нарече "вредни за обществото" и ги сравни с наркотиците.

В рамките на 1 минута ефирно време той успя да повтори многократно някои от най-опасните и лъжливи стереотипи за гей хората, сред които абсурдното твърдение, че хомосексуалните мъже разпространяват СПИН сред хетеросексуалните жени. Изказванията му бяха направени в обичайния за него просташки стил, включващ цяла плеяда от унизителни жаргони, заглушени от монтажистите.

Случаят е особено тревожен, защото се отнася до телевизия с национален ефирен обхват. Никоя уважаваща себе си медия не би трябвало да дава възможност на изпълнени с ненавист хора да обиждат зрителите й, да насаждат омраза и да нарушават законите на страната, които категорично осъждат словото на омразата.

 

 

3 отговори на “Андрей Слабаков: „Гейовете са вредни“”

 1. dete казва:

  ако нямаше не-хетеросексуални хора, към кого ли щеше да канализира омраза..

  • Tina казва:

   Към хора с различна религия, различен цвят на кожата, различен цвят на косата... На хората изпълнени с омраза им трябва малко да я насочат в коя да е посока.

 2. Woland казва:

  ... към майка си или жена си, които не са му помогнали да се отърве от външния си вид, напомнящ на опикал се алкохолик.

Напиши коментар