СРЕЩИ ЗА ПОДКРЕПА И ВЗАИМОПОМОЩ НА ЛГБТ МЛАДЕЖИ
 В момента срещи не се провеждат, поради липса на водещ.
Ако сте или познавате психотерапевт с желание да се включи безвъзмездно, пишете ни!

Докато видимостта на ЛГБТ хората в нашето общество бавно се повишава, все повече не-хетеро младежи търсят подкрепа по пътя си към открит и свободен живот. Много от тях не успяват да открият човек сред близките и приятелите си, с когото могат да говорят спокойно за своята сексуалност, или пък онези, на които се доверяват, не отвръщат с разбиране.

Групите за подкрепа и взаимопомощ на ЛГБТ младежи са мястото, където можеш да бъдеш себе си и да споделяш мислите и проблемите си с хора, които ще те разберат.

Ако срещаш трудности с разбирането и приемането на своята сексуална ориентация или полова идентичност, нуждаеш се от съвет за отношенията си със семейството и приятелите си, искаш да споделиш и почерпиш опит, или просто ти се общува с млади хора, които имат сходни проблеми –  заповядай на някоя от нашите срещи!

Срещите на групите протичат като неформални разговори, водени от професионален млад психолог и психотерапевт, и се провеждат в приятелска и защитена среда. Основни принципи са взаимното уважение и пълната конфиденциалност.

Как да се включа?

Просто ни прати едно писмо на info@deystvie.org, в което да се представиш и да ни кажеш кога планираш да дойдеш.

Кой?

Групите са инициатива на неформалната младежка организация „Действие“, създадена от група млади ЛГБТ хора с желание да помагат на такива като тях.

Водещ на срещите е д-р Даниела Тодорова-Папанчева. Даниела е професионалист с изключителна академична подготовка, богат опит с индивидуална и групова терапия и безупречна репутация. Освен, че съчетава работа в държавна клиника с натоварена частна практика, тя е и консултант на Изпълнителна агенция по трансплантация.

От есента на 2014-а втори водещ е Марта Павлова. Марта е завършила Психология и Семейно консултиране в Нов Български университет. Специализирала е и в Институт за психодраматични практики "Хирон". За нас е огромна радост да я приемем в нашия екип, който работи напълно безвъзмездно.

Къде?

Срещите на групите се провеждат в Социален център „Аделанте“ на ул. Гурко №27 (влиза се през входа за коли към вътрешния двор, точно до кафенето; центърът се намира в малката сграда в десния край на двора; виж на картата). "Аделанте" е създаден с идеята да бъде общодостъпно, безплатно, некомерсиално и независимо място, насърчаващо развитието на едно по-свободно и функциониращо общество.

Кога?

Групата се среща всеки четвъртък от 19:00 часа, а продължителността обикновено е между 2 и 3 часа.

Съветваме да проверваш тази страница за промени непосредствено преди всяка среща, защото понякога отлагаме срещи в последния момент.

Често задавани въпроси

Има ли възрастови ограничения? В подобни групи е силно препоръчително участниците да бъдат в горе-долу сходен възрастов диапазон. Това се прави с оглед на постигане на максимален психологически комфорт и ефективност. Целевата група на проекта е "младежи", което предполага участниците да са на възраст до 30 години. Въпреки това, ако някой по-голям се нуждае от помощ, нека ни пише и ние ще обсъдим конкретния случай с водещата на групата.

Мога ли да дойда само като страничен наблюдател? Накратко -  не. Участниците сами избират доколко да участват в процеса, но с оглед на комфорта на останалите, е нужно да взимат поне минимално участие. Медии или хора със записващи устройства няма да бъдат допускани на срещите.

Как мога да съм сигурен, че казаното от мен няма да излезе от групата? Всеки нов член на групата дава устна декларация за конфиденциалност, с което се ангажира да пази чутото и видяното на срещите само за себе си. Организаторите не носят отговорност в случай, че някой член на групата наруши това правило.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас!