ЛГБТ не са НЛО

Какво са ЛГБТ хората? Защо са такива? Нормални ли са те? Какво е хомофобия? Отговорите на тези и на още много други въпроси можете да откриете в тук.

20 мита за хомосексуалността, гей мъжете и лесбийките

Хомофобски настроените хора често използват едни и същи добре познати митове, за да оправдаят собствената си неприязън. Тук всички тези твърдения са подложени на щателен анализ и, в крайна сметка, направени на пух и прах.

Що е то "прайд"?

Чували ли сте за гей паради? А за гей прайд? Какво е прайд? Защо пък „гордост”? Защо има гей паради, след като няма хетеро паради? Отговорите на тези и още въпроси ще откриете в този материал.

Фактическото съжителство и еднополовите семейства

Какво представлява фактическото съжителство? Защо еднополовите двойки имат нужда правно уреждане на своите отношения? Къде е мястото на децата? Прочетете подробният анализ на Радослав Стоянов.

Как да сключим брак в Европа

Една от държавите, където процедурата е най-достъпна за чужденци, е Великобритания. Предлагаме ви полезно упътване за сключване на брак или регистрирано партньорство в страната.

Практическа информация за юридическа смяна на пола

Докладът от проведенето през 2012 г. изследване на правната рамка и съдебната практика относно смяната на пола на транс и интерсексуални хора съдържа практическо ръководство за тази процедура. Можете да изтеглите резюме на български и пълната версия на английски. Автор на изследването е фондация Ресурсен център "Билитис".