top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Обучение на адвокати - февруари 2023

Актуализирано: 1.02.2023 г.ЛГБТ организация „Действие“ има удоволствието да ви покани на обучение за адвокати, което ще се проведе на 11 и 12 февруари 2023 г. в София.


Темата на обучението ще е прилагане на европейското законодателство и практиката на Съда на ЕС в частност делата “Коман” (C‑673/16), което разглежда правото на свободно движение на лица от трети страни, сключили еднополов брак с европейски гражданин, и V.М.А. v Stolichna obshtina, rayon „Pancharevo“ (C‑490/20), в което дело Съдът на ЕС прокламира правото на дете да получи паспорт с вписани и двамата му родители от един и същи пол.


През последните години „ЛГБТ организация Действие“ се посвещава да намери повече съюзници сред колегите адвокати. Целта ни е да създадем общност от адвокати в цялата страна, на които можем да разчитаме, че ще се отнасят с необходимото уважение и професионализъм към ЛГБТИ хората.


Обучението се организира в рамките на проект “JUST EU: Равенство и справедливост за ЛГБТИ граждани чрез стратегически съдебни спорове” съфинансиран по Програма Правосъдие на Европейския съюз.


Обучители ще бъдат: доц. Боряна Мусева, доц. Христо Христев, адв. Деница Любенова, Елица Атанасова и Радослав Стоянов.


Обучението ще се проведе в гр. София в хотел Маринела на 11 и 12 февруари 2023 г.


Всички разходи по настаняване, транспорт и храна са осигурени от ЛГБТИ организация „Действие“.


Форма за записване: https://forms.gle/3BXiHCmUHTqn6BBk9 Крайният срок за записване е 31.01.2023 г.


Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нашия екип на info@deystvie.org
277 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page