top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Сбъдни мечтаната от теб инициатива - КРАЕН СРОК - 16 октомври 2023 г.

Актуализирано: 1.02
От 31-ви август, всеки преминал през обучителните модули в платформата за активни граждани - Лидерландия - ще има възможност да кандидатства за реализация на собствена инициатива!


Формата за кандидатстване ще бъде открита на 31-ви август, а ако се запишеш за нюзлетъра ни - ще си сред първите, които ще могат да се включат.


Предложения за инициативи се приемат от тази дата. Първите седем, одобрени за реализация, ще получат подкрепа.


Препоръчваме ви да кандидатствате възможно най-рано след откриването на конкурса за инициативи, за да имаме възможност да разгледаме предложението ви възможно най-бързо и детайлно.


Всяка подкрепена инициатива ще трябва да се проведе в периода 1-ви октомври 2023 – 29-ти февруари 2024.


Какво е Лидерландия?

Това е безплатна онлайн обучителна платформа с цел да създаде среда за систематично и целенасочено гражданско образование.

Лидерландия е иновативна платформа, която е изцяло на български език с фокус върху пресечеността на формите на дискриминация. Тя се състои от четири модула. Преминавате през обучителните модули онлайн, подкрепяни и насърчавани от фасилитатори.

Курсът на обучение завършва с разработване на план за кампания от участниците в обучителната платформа. След провеждане на конкурс, 7 от тези кампании ще бъдат възнаградени и одобрени за изпълнение.

Мога ли да се включа Лидерландия?

Всеки може да се включи в Лидерландия по всяко време. Съдържанието на Лидерландия е ключово за младежи (18-30 г.), които са представители на уязвими групи (ЛГБТИ+, роми, глухи) и доброволци към граждански организации.

Онлайн платформата в отделни свои компонентни или в цялост би могла да служи като безплатен помощен материал в работата на учители и обучители в системата на формалното и неформално гражданско обучение също и на хора в училищна възраст.Проектът „Платформа за активни граждани "ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. www.activecitizensfund.bg

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page