top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Успешно премина акцията Събиране на свещи - нека бъдем светлина!


В петък, 17-ти май, от 18:30 ч. от Действие ви каним пред Народния театър, за да отбележим заедно Mеждународния ден срещу хомофобията, бифобията и трансфобията (IDAHOT). Международната тема тази година е 'Справедливост и защита за всички', защото ЛГБТИ хората все още са изправени пред неспредливости и заплахи.


Тази година на 17-ти май младежката група Rainbow Rays заедно с Младежка ЛГБТ организация организираха събиране на свещи по случай Международния ден срещу хомофобията, бифобията и трансфобията. Събитието премина под надслов “Справедливост и защита за всички”, тъй като ЛГБТИ хората продължават да са изправени пред несправедливости и заплахи.


Събитието събра десетки хора в подкрепа на ЛГБТИ общността. Участниците запалиха свещи символично, в съпричастност с ЛГБТИ хората, които живеят на тъмно, както и в знак на почит към всички онези, станали жертва на престъпление заради своята сексуална ориентация или полова идентичност.


Приканваме всички да носят със себе си свещи (или друг източник на светлина), които да запалим заедно. Нека по този начин изразим своята съпричастност и подкрепа с тези от нас, които са живели или все още живеят на тъмно, както и да почетем всички онези, станали жертва на престъпление поради своята сексуална ориентация или полова идентичност.


Младежката група Rainbow Rays, която цели да сформира общности от млади ЛГБТИ активисти, на възраст между 14 и 29 г., в София и в страната. Групата е част от проекта “Лъчите на дъгата: младежка дъга в действие”, финансиран от Европейския корпус за солидарност.


Ако сте станали жертва или свидетел на престъпление от омраза по хомофобски или трансфобски подбуди, не се колебайте да се свържете с нас чрез info@deystvie.org.


#IDAHOT

17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page