Профил

Дата на присъединяване: 23.08.2022 г.

Относно

Als je een lekkende gootsteen hebt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je de leiding moet vervangen die de gootsteen met de afvoer verbindt. Meestal komt het lek uit de zeef, het zwarte gedeelte onder de witte gootsteenbodem. Om de zeef te verwijderen, draait u eerst de sleepmoeren tegen de klok in, waarbij u ervoor zorgt dat niet de hele afvoerleiding meedraait. Laat het hele samenstel in een emmer vallen om water op te vangen.


Nieuwe leidingen installeren


Idealiter installeert u nieuwe leidingen met dezelfde diameter als uw oude. U moet PVC-buizen gebruiken, omdat deze minder gevoelig zijn voor corrosie, maar toch dezelfde diameter hebben. Neem ook de tijd om de gootsteen op te meten en markeer de juiste afmetingen met potlood. Meet niet de bovenkant van de gootsteen, aangezien deze op het aanrecht ligt. Lijm de gootsteen op de nieuwe basis, dus zorg ervoor dat deze goed past.


Plaats een emmer


Nadat je de leiding van de gootsteen hebt losgekoppeld, kun je deze demonteren. Plaats een emmer onder het gebogen deel van de P-traps. Zorg ervoor dat de lengte van de leidingen gelijk is. U kunt een meetlint gebruiken om ervoor te zorgen dat u de leidingen op de juiste lengte afsnijdt en de juiste onderdelen vastzet. Als u de staartstukken vervangt, zorg er dan voor dat u nieuwe staartstukken installeert, die uit de gootsteen steken.


Gebruik de gootsteensleutel


Nadat de afvoerpijp van de gootsteen is verwijderd, kunt u deze opnieuw verbinden met de nieuwe met behulp van de gootsteensleutel. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u de gootsteenmoeren vastdraaien en de nieuwe afvoer bevestigen. Laat daarna het schroefstuk van de S-sifon over de rand van de nieuwe afvoer vallen. Wacht vervolgens tot de lijm droog is. U zult tenslotte blij zijn dat u de spoelbak zwart pipe hebt gewijzigd. De oude leidingen waren verstopt met vet en ander vuil.



Als je hebt ontdekt dat de oude leidingen lekken, controleer ze dan op gaatjes of andere gaten. Oude metalen leidingen kunnen overal lekkages veroorzaken, ook in de gootsteen. Controleer de watertoevoerleidingen en controleer op spatlekken. Dit zijn de plekken waar water onder de gootsteenrand of de kraanbasis sijpelt. Verwijder eventuele kraanstoppers of andere hardware die mogelijk los is geraakt. Als de leidingen nog steeds lekken, kunt u ze vastdraaien met behulp van de verstelbare tang.


Mogelijk moet u een nieuwe P-trap kopen als de oude gecorrodeerd of verstopt is. Een nieuwe P-trap is meestal gemaakt van kunststof of ABS. Je kunt er een kopen in wit of zwart, afhankelijk van het type spoelbak dat je hebt. Daarna kunt u de P-trap schilderen met een paarse primer die bij de rest van de gootsteenpijp past. De nieuwe P-trap moet correct worden gehoekt, omdat deze niet goed afdicht als deze niet goed is uitgelijnd.


Bespaar tijd en geld


Voordat u begint met het loodgieterswerk in de keuken, moet u voorbereid zijn met het benodigde gereedschap. Als u de materialen klaar heeft voor gebruik, bespaart u tijd en frustratie. Het is ook belangrijk om de afvalverwijdering uit te schakelen voordat u eraan werkt. Het uitschakelen van het circuit waarop de afvoer wordt aangesloten, helpt ook om gevaren te voorkomen. Als u niet zeker weet hoe u de pijp moet vervangen, kunt u voor ongeveer $ 15 een afvoermontageset in een thuiscentrum kopen.

William Wood

Още действия