Deystvie

14 мар 20222 мин.

Форум Права

На 12 март ЛГБТ "Действие" организира Форум Права - събитие, което имаше за цел да събере най-ангажираните правозащитници, за да споделят личните си истории и мечтите си за човечеството.

Не пропускайте възможността да изгледате следните панели, част от програмата на Форум Права:
 

 

Помним ли миналото? И до какво доведе забравата?

Правата на човека, солидарност, околна среда и правата на детето

Дискусионен панел “Политическото бъдеще на правата на човека в България“ с участието на Заместник министър-председателя по климатичните политики и Министър на околната среда и водите г-н Борислав Сандов и Депутата от 47-мо Народно събрание, Демократична България г-жа Елисавета Белобрадова.

Правата на човека: домашното насилие, правата на ЛГБТИК+ и глухата общност в България

Дискусионен панел “А сега накъде?” с участието на Надежда Дерменджиева, Красимира Величкова и Преслава Фентъм – Флетчър.

Запис от Форума може да гледате тук: https://fb.watch/dfaeotT9wA/


 

Правната програма на ЛГБТ Организация “Действие” предоставя безплатна правна помощ и консултации на ЛГБТИ лица. Връзка с нас може да се осъществи лесно чрез онлайн правната платформа.

След като се регистрирате в платформата, ще Ви бъде назначен адвокат, с когото да проведете консултация и да започнете съвместната работа по казуса. Като участник в Националната ЛГБТИ Правна програма Вие се възползвате от про боно услугите на Действие и единственото, за което Ви молим, е Вашето съдействие и търпение.

Основната цел на проекта Национална ЛГБТИ правна програма е овластяване на ЛГБТИ общността чрез осигуряване на пряк достъп до правна защита чрез Националната ЛГБТИ правна програма в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Завеждането на дела води до официална национална статистика и официално отразяване на съществуващ проблем, което от своя страна ще доведе до промяна на законодателството и подобряване живота на ЛГБТИ хората в България.

Програмата предоставя безплатни консултации и правна помощ на ЛГБТИ лица, партньори, семейства и техните деца, жертви на престъпления от омраза, дискриминация или други инциденти с дискриминационен мотив сексуалната ориентация или изразяването на пола.

www.activecitizensfund.bg

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от "Младежка ЛГБТ Организация Действие" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
 

www.pravo.deystvie.org

    240
    0