top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Форум Права

На 12 март ЛГБТ "Действие" организира Форум Права - събитие, което имаше за цел да събере най-ангажираните правозащитници, за да споделят личните си истории и мечтите си за човечеството.


Не пропускайте възможността да изгледате следните панели, част от програмата на Форум Права:

Помним ли миналото? И до какво доведе забравата?


Правата на човека, солидарност, околна среда и правата на детето


Дискусионен панел “Политическото бъдеще на правата на човека в България“ с участието на Заместник министър-председателя по климатичните политики и Министър на околната среда и водите г-н Борислав Сандов и Депутата от 47-мо Народно събрание, Демократична България г-жа Елисавета Белобрадова.Правата на човека: домашното насилие, правата на ЛГБТИК+ и глухата общност в България


Дискусионен панел “А сега накъде?” с участието на Надежда Дерменджиева, Красимира Величкова и Преслава Фентъм – Флетчър.


Запис от Форума може да гледате тук: https://fb.watch/dfaeotT9wA/


Правната програма на ЛГБТ Организация “Действие” предоставя безплатна правна помощ и консултации на ЛГБТИ лица. Връзка с нас може да се осъществи лесно чрез онлайн правната платформа.


След като се регистрирате в платформата, ще Ви бъде назначен адвокат, с когото да проведете консултация и да започнете съвместната работа по казуса. Като участник в Националната ЛГБТИ Правна програма Вие се възползвате от про боно услугите на Действие и единственото, за което Ви молим, е Вашето съдействие и търпение.

Основната цел на проекта Национална ЛГБТИ правна програма е овластяване на ЛГБТИ общността чрез осигуряване на пряк достъп до правна защита чрез Националната ЛГБТИ правна програма в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Завеждането на дела води до официална национална статистика и официално отразяване на съществуващ проблем, което от своя страна ще доведе до промяна на законодателството и подобряване живота на ЛГБТИ хората в България.

Програмата предоставя безплатни консултации и правна помощ на ЛГБТИ лица, партньори, семейства и техните деца, жертви на престъпления от омраза, дискриминация или други инциденти с дискриминационен мотив сексуалната ориентация или изразяването на пола.

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от "Младежка ЛГБТ Организация Действие" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page