top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Кои са 7те подкрепени инициативи?

Актуализирано: 1.02



Седем инициативи бяха подркепени за реализация в рамките на проекта Лидерландия:

Интерес проявиха над 100 Лидерландци. Успешно завършени бяха 18 предложения за инициативи, а след селекция подкрепихме следните 7 инициативи:


Работилница за плакати

Уъркшоп работилница, която ще се проведе в гр. Пловдив на 25-ти ноември преди шествието Нито Една Повече.


Погледни преди да тръгнеш

Информационна кампания, включваща срещи с ученици на живо в гр. Севлиево относно пътнотранспортни произшествия.


Портал Куиър София

Информационна кампания и онлайн портал, относно ЛГБТИК+ истории и паметни места в гр. София, вдъхновен от историята за Морфова и Прокопова и липсващата паметна плоча. 


Нови политики за бъдещи майки

Кампания засягаща жени между 15 и 40 години планиращи бременност в гр. София с цел да повиши осведомеността за трудностите, през които майките в България преминават, и да насърчи чрез застъпничество утвърждаване на конкретна политика в тази посока.


Здравословна кулинарна работилница

Оборудване на СУ "Никола Йонков Вапцаров", с. Дреновец, област Видин и провеждане на информационна кампания около здравословното хранене, като разглеждане на храната и като символ за междуобщностно приемане.


Усещане

Кампания за изрисуване на ел. табло с ученици от специално училище за ученици с увреден слух "Проф. Денчо Денев" в гр. София.


Cultural Canvas: инициатива за съзнателно улично изкуство

Инициатива за поставянето на 5 улични аrt интервенции и провеждане на визуално-атропологично проучване в рамките на Женския пазар, гр. София.



Какво е Лидерландия?


Това е безплатна онлайн обучителна платформа с цел да създаде среда за систематично и целенасочено гражданско образование. Лидерландия е иновативна платформа, която е изцяло на български език с фокус върху пресечеността на формите на дискриминация. Тя се състои от четири модула. Преминавате през обучителните модули онлайн, подкрепяни и насърчавани от фасилитатори.


Проектът „Платформа за активни граждани "ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. www.activecitizensfund.bg

168 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page