top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Стани част от групата на ЛГБТИ Семейства

Казвам се Елена.


Аз съм жена на средна възраст, която работи, спортува и има любими занимания. Аз съм нечия дъщеря, сестра, колежка и съседка. Аз съм жена като всяка друга, с която се срещате в ежедневието си.


Пиша следващите редове в ролята си на родител - най-важната роля в живота ми.

Имам две деца – момиче на 22 и половина години и момче на 8 и половина години, които са създадени с много любов и желание. Децата отглеждаме заедно с моята партньорка. Това е голямо предизвикателство в България.


Нашето еднополово семейство преминава през своите ежедневни битовизми, радости и трудности, както всяко друго българско семейство. Понякога пред нас изникват трудности, които не можем да преодолеем и които са свързани единствено с липсата на подходящи закони в държавата ни. Като изключим законовите пречки, животът ни върви като на всяко друго семейство, което отглежда деца в България. Ние сме силно социално ангажирани и често създаваме или участваме в различни инициативи. Хората около нас виждат нашите качества, а не структурата на семейството ни. Това е причината да имаме много приятели и да сме приети добре в обществото.


Преди да създадем второто си дете, ние дълго време обсъждахме какви трудности и проблеми може да има. Дали обществото ще го приеме като всяко друго дете, или ще го смаже заради семейството му. Прочетохме много материали от страните, където има официални статистики за здравето и живота на деца в еднополови семейства. Получихме подкрепата на роднини и приятели. Така се решихме.


Децата ни растат будни, отговорни и най-вече щастливи. Стараем се да ги изградим като личности и пълноценни членове на обществото ни.


Преди години синът ни започна да вижда разликата между нашето семейство и семействата на приятелчетата си. Почувства се различен. Това ни притесни и веднага се заехме да му помогнем.


Започнах да осъществявам контакт с други семейства на ЛГБТИ хора. Скоро сформирах група и започнахме да се срещаме. Периодично събираме децата си, за да си играят. Това помогна на сина ни, който още след първата среща стана спокоен и уверен. Повече темата за структурата на семейството му не беше объркваща за него, независимо кой какво му говори.


Когато вземеш решение да станеш родител, ти поемаш отговорност за беззащитно човешко същество. Трябва да полагаш най-добрите грижи за физическото и психическото му здраве. Когато вземеш решение да станеш родител, трябва да си изпълнен с любов и да я предаваш на детето безрезервно. Любовта е нещо, без което децата не могат.


Човек има нужда от подкрепа и помощ във всеки важен етап от живота си. Създаването на дете е много сериозна крачка. За ЛГБТИ често е свързано с много трудности и страхове.


ЛГБТИ семействата, които общуваме в групата, се обединихме около желанието да помагаме на всички, които искат да станат родители, но не знаят откъде да започнат, измъчват ги много страхове и въпроси. Ние искаме да вдъхнем вяра на ЛГБТИ, които мечтаят да имат дете, да разберат, че това не само е възможно, но и животът им може да бъде спокоен, изпълнен с щастие и смисъл.


Свържете се с нас, разкажете за своя опит да имате дете, за своите страхове, притеснения или успехи. Задайте ни своите въпроси, ние ще се отзовем бързо.


Очакваме ви! :)


70 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page