top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Смелостта да бъдеш РОДИТЕЛ

Младежка ЛГБТИ огранизация Действие започва работа по проект за изследване на нуждите на родителите на ЛГБТИ хората в България и издаване на доклад и сборник с лични истории под надслов „Смелостта да бъдеш РОДИТЕЛ“.


Проектът се осъществява с финансовата помощ на Посолството на Нидерландия в България.

„Подкрепата на родителите и семейството е от огромно значение за младите хора, защото те имат нужда от това да бъдат обичани и приемани такива, каквито са. За младите ЛГБТИ хора и техните родители това понякога е предизвикателство. Работата на „Действие“ в тази посока е уникална и ние я подкрепяме“, заяви Беа тен Тъшър, Посланик на Нидерландия в България.“

„Смелостта да бъдеш РОДИТЕЛ“ е отдавна наша мечта“, споделя Венета Лимберова, Председател на „Младежка ЛГБТ Организация Действие“. „От една страна, това е трета книга от поредицата „Смелостта да бъдеш“ – през 2017 г. разказахме историите на 10 открити ЛБТ жени, в момента сме пред печат на „Смелостта да бъдеш: Силата на правото“ с 10 истории на „смелите“, които споделят какво е да се бориш за правата си в България. От друга страна, някои от нас помним времето, когато сме правили своето разкриване пред родителите си в ерата, в която нямаше никакви, абсолютно никакви материали и информация на български език, които да подкрепят ЛГБТИ младежите и техните родители. Ето защо се вълнуваме и очакваме с нетърпение работата по събиране, обобщаване и споделяне на историите на родителите на ЛГБТИ хора в България.“


Смелостта да бъдеш РОДИТЕЛ предвижда провеждането на до 30 анонимни интервюта, които да дадат шанс на родителите на ЛГБТИ хора в България да споделят своите преживявания, емоции, страхове, проблеми и вълнения относно това какво е да бъдеш родител на ЛГБТИ човек. Интервютата са насочени към всички родители на ЛГБТИ хора, и най-вече, към тези от тях, които са готови да споделят необходимите съставки за проявяването на любов, приемане и подкрепа за ЛГБТИ децата им, такива каквито са.


Събирането на анонимни интервюта ще даде възможност за навлизане по-дълбоко в света на родителите на ЛГБТИ хората, за да се систематизират и анализират техните нужни и предизвикателства, пред които се изправят, с цел да се добие по-ясна представа за най-големите трудности и предизвикателства, които те срещат и как те биха могли да бъдат преодолени.


Родителите, които се чувстват комфортно да споделят историята си, могат да бъдат поканени да участват в сборника от лични истории „Смелостта да бъдеш РОДИТЕЛ“.


Ако вие или ваш познат искате да участвате в интервютата, може да се свържете с нас чрез info@deystvie.org. Интервютата са напълно анонимни, само пожелалите изрично да споделят своите истории могат да бъдат поканени да вземат участие в сборника Смелостта да бъдеш РОДИТЕЛ.


429 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page