top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Прессъобщение: Форум Права

Най-голямото събитие за правата на човека в България –
„Форум Права“
ще се случи в събота, 12 март 2022 г. в Event 2020Човешките права са основополагащи за съществуването на съвременното демократично общество. Във времена на военни конфликти и размирици още по-ясно проличава нуждата за стремеж и отстояване на тези права. Животът, мирът, сигурността и равните възможности за реализация в социалния и личния свят са ценности, които всеки индивид трябва да съгражда и защитава.


„Форум права“ е платформа, посветена на това да събере активисти с разнообразни каузи, които да разкажат за своя път към доброто и устремът към приобщаваща среда за всеки. На 12 март в Event Space 2020 (Малкото НДК, бул. „България“ 1) ще имаме възможността да се запознаем с деятели, отдали се на борбата за справедливост и равенство.


Събитието ще продължи от 10:00 ч. до 18:00 ч. и е разделено на индивидуални говорители и два дискусионни панела. В индивидуалните говорители ще слушаме и гледаме застъпници в няколко основни области: домашно насилие, политики и застъпничество за правата на децата, на ромите, на ЛГБТИК+ хората, овластяване на жените, пълноценен живот на глухата общност, държавните политики за хората, живеещи с ХИВ и екология.


Програмата включва и два дискусионни панела. В първия панел – “Политическото бъдеще на правата на човека в България“ ще вземат участие политици с богата биография в сферата на застъпничеството: Елисавета Белобрадова - депутат от 47-мо Народно събрание от парламентарната група на Демократична България и Борислав Сандов – Министър на околната среда и водите.


Вторият панел е посветен на ролята на филантропите, дарителските организации и на Съвета за развитие на гражданското общество (СРГО) към МС в правата на човека в България и Източна Европа. Участие в този панел ще вземат Надежда Дерменджиева – Изпълнителен директор на Български фонд за жените, Красимира Величкова – съветник на съветник на Калина Константинова, зам. министър председател на ефективно управление и Преслава Фентъм – Флетчър – Магистър по предоставяне на безвъзмездни средства, филантропия и социални инвестиции, в момента е ръководител на отдела за развитие в Pushkin House, Лондон, Великобритания.


Организатор на събитието е Младежка ЛГБТ организация „Действие“ - сдружение, посветено да допринесе за промяна в живота на ЛГБТИК+ хората в България. Визията на организацията е постигането на пълно правно признаване и социално включване на ЛГБТИК+ хората в общество, в което се чувстват сигурни и признати.


Повече информация за събитието и билети може да бъдат открити на https://www.sofiahumanrightsforum.com/


Събитието и проектът се изпълняват с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на събитието се носи от "Младежка ЛГБТ Организация Действие" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

За контакти:

Деница Любенова

+359 884 851 222


52 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page