top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Лидерландия: Какво може да очаквате това лято

Актуализирано: 1.02


На 24-ти май 2023 г. стартира безплатната платформа за онлайн гражданско образование - Лидерландия! Включи се и ти на www.leaderland.bg

Лидерландия не е само онлайн обучителна платформа. Лидерландия е движение, шансове за запознанства, сформиране на общност и изпълнение на мечтаната от вас кампания.


Какво е Лидерландия?


Това е безплатна онлайн обучителна платформа с цел да създаде среда за систематично и целенасочено гражданско образование. Лидерландия е иновативна платформа, която е изцяло на български език с фокус върху пресечеността на формите на дискриминация. Тя се състои от четири модула. Преминавате през обучителните модули онлайн, подкрепяни инасърчавани от фасилитатори. Курсът на обучение завършва с разработване на план за кампания от участниците в обучителната платформа. След провеждане на конкурс, 7 от тези кампании ще бъдат възнаградени и одобрени за изпълнение.


Мога ли да се включа Лидерландия?


Всеки може да се включи в Лидерландия по всяко време. Съдържанието на Лидерландия е ключово за младежи (18-30 г.), които са представители на уязвими групи (ЛГБТИ+, роми, глухи) и доброволци към граждански организации. Онлайн платформата в отделни свои компонентни или в цялост би могла да служи като безплатен помощен материал в работата на учители и обучители в системата на формалното и неформално гражданско обучение също и на хора в училищна възраст.


 

Ето какво може да очаквате:


Онлайн срещи за популяризирането на Лидерландия


Всяка сряда, от 14-ти юни до 12-ти юли, в рамките на 5 поредни седмици ще се проведат онлайн срещи за популяризирането на Лидерландия. Всеки записал се ще получи безплатен стартер пакет с Лидерландски изненади до домашен адрес в България.


14-ти юни, 10:00 – запиши се

21-ви юни, 10:00 – запиши се

28-ми юни, 10:00 – запиши се

5-ти юли, 10:00 – запиши се

12-ти юли, 10:00 – запиши се


Онлайн обучение за фасилитатори (част 1)


На 12-ти юли ще се проведе първата част на обучението за фасилитатори в използването на Лидерландия.



Онлайн обучение за фасилитатори (част 2)


На 21-ви юли ще се проведе втората част на обучението за фасилитатори в използването на Лидерландия.



 

И още:


Открива конкурс за подкрепа на 7 инициативи


От 31-ви август, всеки преминал през обучителните модули в платформата ще има възможност да се включи в конкурс за подкрепа и реализация на собстевна инициатива. Предложения за инициативи се приемат от тази дата, a първите седем одобрени за реализация, ще бъдат подкрепени. Препоръчваме ви да кандидаствате възможно най-рано след откриването на конкурса. Всяка подкрепена инициатива ще трябва да се проведе в периода 1-ви октомври 2023 – 29-ти февруари 2024.


Лидерландски бал!


През месец февруари 2024 ще се проведе Лидерланския бал, в който ще бъдат представени резултатите от 7-те проведени инициативи.



Проектът „Платформа за активни граждани"ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. www.activecitizensfund.bg


71 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page