top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Първите предложения за инициативи пристигнаха: кандидатствай за подкрепа на твоята!

Актуализирано: 1.02


Действие открива конкурс за подкрепа на 7 Лидерландски инициативи.

От 31-ви август, всеки преминал през обучителните модули в платформата за активни граждани - Лидерландия - ще има възможност да кандидатства за реализация на собствена инициатива!


Формата за кандидатстване ще бъде открита на 31-ви август, а ако се запишеш за нюзлетъра ни - ще си сред първите, които ще могат да се включат.


Предложения за инициативи се приемат от тази дата. Първите седем, одобрени за реализация, ще получат подкрепа.


Препоръчваме ви да кандидатствате възможно най-рано след откриването на конкурса за инициативи, за да имаме възможност да разгледаме предложението ви възможно най-бързо и детайлно.


Всяка подкрепена инициатива ще трябва да се проведе в периода 1-ви октомври 2023 – 29-ти февруари 2024.


 

Съветваме ви планът ви да е смел, но реалистичен и практически изпълним. Лидерландия и екипът на „Действие“ са в готовност да подкрепят – с менторство и средства – добре замислени инициативи, които имат потенциал да доведат до конкретна промяна и да мобилизират общности.


Помислете, консултирайте с екипа си и/или сподвижници, членове на вашата общност. Разрежете проблема си добре, идентифицирайте мишената си и изберете инструменти, с които бихте могли да й въздействате. Накрая преценете дали планът е изпълним от гледна точка на време, усилия и ресурси. Не забравяйте във всеки момент на планиране да правите проверка: овластяваме ли общността си?


Формуляра съдържа 12 въпроса. Въпрос 9 е мястото, където се очаква да разпишете бюджета си. Всички въпроси са задължителни. Незавършени формуляри няма да бъдат приети за разглеждане.



Проектът „Платформа за активни граждани"ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. www.activecitizensfund.bg


26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page