top of page
  • Снимка на автораDeystvie

Обучение на адвокати „Престъпления от омраза срещу ЛГБТИ лица"

Актуализирано: 3.06.2021 г.
На 5ти и 6ти юни 2021 г. „Действие“ ще проведе обучение на адвокати. Темата на обучението ще е „Престъпления от омраза срещу ЛГБТИ лица, жалби до ЕСПЧ и преюдициални запитвания до СЕС“.

Лектори на обучението ще са Красимир Кънев – Председател на Български хелзинкски комитет, доц. д-р Христо Христев от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и адв. Деница Любенова от ЛГБТИ организация „Действие“.


През 2018 и 2019 г. „ЛГБТ организация Действие“ заведе десетки дела на ЛГБТИ тематика. Те включваха искания за международна закрила; дела за дискриминация на основа сексуална ориентация и/или полова идентичност; дела, касаещи право на пребиваване в България на партньор в еднополова двойка; искания за гражданство на лице-съпруг от еднополова връзка, статут на деца, родени в еднополова връзка, искове за международно отвличане на деца в еднополови връзки; телесни повреди на ЛГБТИ лица заради тяхната сексуална ориентация и/или полова идентичност. Подавахме жалби до Европейския съд по правата на човека, както и жалби за нарушение на правото на Европейския съюз.


През 2020 г. „ЛГБТ организация Действие“ се посвещава да намери повече съюзници сред колегите адвокати. Целта ни е да създадем общност от адвокати в цялата страна, на които можем да разчитаме, че ще се отнасят с необходимото уважение и професионализъм към ЛГБТИ хората. За целта „Действие“ стартира поредица от обучения на адвокати и младши адвокати в четири основни направления:

Обучението „Престъпления от омраза срещу ЛГБТИ лица и жалби до ЕСПЧ“ ще се проведе в хотел „Банкя Палас“ в гр. Банкя на 5ти и 6ти юни 2021 г. Всички разходи по настаняване, храна и кафе паузи са осигурени от ЛГБТИ организация „Действие“. Приемат се и студенти 5-ти курс в Юридически факултет.

Регистрацията за събитието се приема чрез попълване на този формуляр


 

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Програма „Права, равенство и гражданство“ (2014-2020) на Европейския съюз. Съдържанието ѝ отразява вижданията на нейните автори и е изцяло тяхна отговорност. Европейската комисия не поема никаква отговорност за използването на информацията, която публикацията съдържа.

Проект: 848481-Rainbow Over Hate REC-AG-2018/REC-RRAC-RACI-AG-2018

140 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page